Zowel in Nederland als in Duitsland betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Wanneer je in Nederland woont en in Duitsland werkt, heeft dit gevolgen voor de kinderbijslag. Onder bepaalde omstandigheden ontvangen gezinnen namelijk gezinstoeslagen uit beide landen.

Als de ene ouder in Nederland en de andere in Duitsland werkt, hebben gezinnen in sommige gevallen recht op Duits ‘Kindergeld’. De kinderbijslagorganisaties in beide landen passen speciale Europese voorrangsregels toe, zodat men geen dubbele kinderbijslag ontvangt.

Hoe dit precies zit, en voor nog veel meer vragen kun je als grenspendelaar terecht bij het GrensInfoPunt. Allereerst zijn daar kosteloze inloopspreekuren, maar je kunt ook een persoonlijke afspraak maken. Voor de regio rond Kleve/Nijmegen via: +49 (0)2821- 793079. En voor de regio rond Enschede/Bocholt via + 49 (0) 2562- 70 20. Of per E-Mail naar grenzinfopunkt@euregio.eu.

Tijdens de spreekuren kunnen  bezoekers hun vragen over kinderbijslag én andere kwesties voorleggen aan de aanwezige specialisten van de Agentur für Arbeit, het UWV, de sociale verzekeringen, de vakbonden, de Belastingdienst en het Finanzamt.

Enkele data en locaties van eerstvolgende inloop spreekuren:

Kleve

dinsdag 25 juni van 9.00 tot 12.30 uur in het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve (D). Euregio Rijn-Waal,  Emmericher Straße 24, D-47533 Kleve

Kranenburg.

maandag 2 juli van 9-12 uur op het Gemeentehuis Kranenburg, Klever Straße 4, D-47559 Kranenburg

Oeding

Dinsdag 11 juni van 18.00 Uhr bis 19.00 Uhr und findet statt im Rathaus Oeding, Winterswyker Str. 1 in Oeding.

Meer data en locaties van de spreekuren in 2019 en veel algemene informatie zijn te vinden op www.grenzinfo.eu

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here