Onlangs werd de 2e Regionale Conferentie van de christen-democraten in de regio’s Venlo en het district Viersen gehouden. Daar werd besloten dat men zich meer gaat richten op grensoverschrijdende activiteiten.

CDU stadsdeelvoorzitter Marcus Optendrenk: “We willen ervoor zorgen dat er een brede samenwerking ontstaat tussen verenigingen en instellingen aan beide zijden van de grens op het gebied van sportevenementen, cultuur en uitwisseling van jongeren”. De ongeveer 30 vertegenwoordigers van alle steden en dorpen van district Viersen en van Venlo met omliggende gebied waren het er over eens dat communicatie en begrip over en weer het beste kan starten bij kinderen en jongeren. Jos Teeuwen, voorzitter van Venlo-CDA: “Er zijn nu genoeg fondsen uit Düsseldorf, Den Haag en de provincie om zoveel mogelijk van dergelijke ontmoetingen te promoten. Angelika Feller – voorzitter van de districtsportfederatie Viersen – gaf aan dit te willen oppakken door in contact te komen met de clubs in de regio om zoveel mogelijk jeugdbijeenkomsten te starten.

Onderwijs, cultuur en sport behoorden tot de vijf thema’s die tijdens de conferentie naar voren kwamen. Het leren van de Duitse taal in het Nederlandse grensgebied en het Nederlands aan de Duitse kant moet ook worden gestimuleerd. Beide politieke partijen gaven aan de grensregio als een “laboratorium voor een sterker Europa” te zien.

Voor de zomervakantie willen de partijen elkaar weer ontmoeten – dan in Viersen – met als thema’s de huidige ontwikkelingen in Europa en onderwerpen uit de landbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here