Shipyard De Hoop uit Tolkamer – Liemers – heeft onlangs succesvolle zee tests afgerond met een innovatief ‘expeditie’ cruiseschip voor rederij Celebrity Cruises. De ‘Celebrity Flora’ – het eerste zeegaande cruiseschip dat sinds jaar en dag in Nederland is gebouwd – vormt ook het eerste expeditie schip dat op maat is ontworpen en gebouwd om luxe cruises te bieden in het Galapagos-gebied. Volgende maand wordt het 100 -passagiersschip in Amsterdam overgedragen aan de rederij, waar de naamgevingsceremonie in juni plaatsvindt.

Ondanks sterke internationale concurrentie heeft De Hoop het prestigieuze contract verworven. Dit is het resultaat van hun opgebouwde ervaring met technisch geavanceerde functies op high-end offshore-schepen, gecombineerd met de kennis van het ontwikkelen van luxe cruise-interieurs (voor kleinere binnenvaartschepen). Het management is ervan overtuigd dat meer dan een decennium van deelname aan kleinere projecten voor zeeschepen, met de bijbehorende ontwerpontwikkeling en investeringen in kennis, nu zijn vruchten heeft afgeworpen.

Patrick Janssens CEO van het bedrijf, stelt dat dit de ideale basis was om de groeiende markt van cruiseschepen te betreden. Hun ontwerpers waren volledig voorbereid en met veel Nederlandse leveranciers en onderaannemers op de door de klant goedgekeurde ‘makerslijst’, bood dit project een geweldige kans voor de Nederlandse scheepsbouwindustrie als geheel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here