Nieuwe route

Jesp is een jonge dertiger. In zijn appartement op elf hoog kijkt hij uit over de Nederlandse en Duitse bossen. Op eigen ‘filosofische’ wijze laat hij zijn gedachten gaan over het leven aan de grens.

Het thema van GrenzenLos is ‘Onderweg’. Een thema dat direct ‘reizen’ in mij oproept en op de een of andere manier eindig ik dan altijd in Italië. Het prachtige land aan de blauwe zee. Als klein jochie speelde ik met mijn plastic legers op de Italiaanse stranden en rook ik de heerlijke geur van de naaldbomen in de duinen, op weg naar het strand. Toch reis ik de laatste tijd helemaal niet zo veel en om eerlijk te zijn is ‘onderweg’ voor mij op dit moment op een totaal ander vlak van toepassing.

In mijn huidige leven ben ik onderweg naar een nieuwe levensfase. Vanuit mijn oude leven betreed ik langzaam maar zeker een nieuw levenspad. In de afgelopen twee jaar veranderde mijn werkleven van loonslaaf via werkloosheid naar eigen baas. In korte tijd heb ik allerlei facetten meegemaakt en nu ontdek ik de wereld van de ondernemer. Het leven van een ondernemer is niet iets wat ik vroeger ambieerde. Het is eerder ontstaan vanuit een gedachte die ik ooit meekreeg van mijn ouders: “Maak van je hobby je baan, dan hoef je nooit meer te werken.”

Afgelopen jaar kreeg ik die mogelijkheid in de schoot geworpen en maakte ik van mijn hobby, schrijven, mijn levensonderhoud. Hoewel ik vijf jaar eerder een totaal ander pad was ingegaan, ben ik nu dus onderweg op een nieuw, onbekend en spannend pad. Het kost altijd moeite en energie als je een bepaald pad wilt volgen. Onderweg kom je namelijk weerstand, problemen en uitdagingen tegen. Toch is het soms goed om van een gebaand pad af te gaan en een nieuwe route te vervolgen. Zo blijf ik onderweg…