2000px-DEU_Kranenburg_(Niederrhein)_COA.svgKranenburg is een meer dan 775 jaar oud stadje, gelegen tussen de laagvlaktes van de Rijn en de heuvels van het Reichswald. Het is een fantastisch startpunt voor avontuurlijke wandel- en fietstochten. Tijdens een ritje met de draisine over de voormalige spoorlijn Kleve-Kranenburg – Kranenburg-Groesbeek ziet men de omgeving van Kranenburg vanuit een totaal ander perspectief. Het Reichswald beschikt daarnaast ook over prachtige ruiterpaden.

In de wintermaanden trekken duizenden arctische ganzen naar de laagvlaktes, waar de regelmatig aangeboden ganzenexcursies een mooie natuurbelevenis vormen.

In het culturele leven van Kranenburg gaan heden en verleden hand in hand. Een bezoek aan de bedevaartkerk of de unieke deelname aan een bedevaart naar het ‘Wonderbaarlijk Kruis’ zijn indrukwekkend. Maar ook een bezoek aan de historische oude binnenstad is zeer de moeite waard. Het museum ‘Katharinenhof’, met de ‘Stadtscheune’ en de ‘Mühlenturm’ – het symbool van de stad – mag zeker niet worden overgeslagen.

Een aanrader is ook de stadsrondleiding waarbij de nachtwaker gekleed in middeleeuwse kledij en uitgerust met hoorn en hellebaard de bezoekers door de stad leidt en aansluitend uitnodigt voor een hapje en een drankje. Voor de jonge bezoekers is de sprookjesrondleiding in het kleine grensstadje onvergetelijk. Ook de detectives komen in Kranenburg aan hun trekken als zij tijdens een ‘detective-rally’ op zoek gaan naar de moordenaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here