Hagelslag, drop, pindakaas, DE roodmerk koffie en rookworst van de HEMA. Dit alles propt de ‘gemiddelde’ Nederlander in zijn sleurhut of  ‘Schlepphütte’, zoals de Duitser de door Nederlanders zo zeer geliefde caravan noemt, en speelt vervolgens ‘das Schrecken der Autobahn’ op weg naar zijn favoriete vakantiebestemming. Waar of niet?

Vraag het als Nederlander op uw vakantiebestemming eens aan een Duitser. Grote kans dat deze slechts beamend zal staan knikken voordat hij weer in zijn vers gegraven kuil verdwijnt. Zijn voltallige gezin zit achter het uiteraard zelf meegebrachte windscherm met een koelbox en een provisorische barbecue voorbereidingen te treffen voor een gezellig dagje strand. Waar of niet? Nu staat de gemiddelde Nederlander heftig beamend te knikken. “Precies zo doen ze dat, die Duitsers”.

En toch, voordat u er erg in heeft, voelt u een klopje op uw schouder. De kuilgraver heeft al liggend in zijn kuil toch nog eens nagedacht over de vakantieclichés van Nederlanders en Duitsers en vraagt om gezellig een biertje mee te drinken. Leuk, natuurlijk willen we dat. En dan zorgen wij voor een gezellig blokje, natuurlijk van huis meegenomen, Goudse kaas. En zoals het ‘echte’ Nederlanders betaamt wordt dit laatste er lekker niet bij verteld!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here