Bewoners en ondernemers in de grensstreken van de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe aan de Nederlandse kant en aan de Duitse kant in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen zijn over het algemeen tevreden over de bereikbaarheid van de luchthavens in de omgeving.

Dit is een van de resultaten van het INTERREG-project “Bereikbaarheid via lucht” die onlangs in Enschede zijn gepresenteerd bij de EUREGIO. Het onderzoek heeft betrekking op 13 luchthavens, waaronder de populaire luchthavens Düsseldorf, Amsterdam-Schiphol en Münster-Osnabrück (FMO).

Reizen naar de luchthaven gebeurt meestal met de eigen auto, mede omdat het openbaar vervoer van en naar sommige luchthavens nog te wensen overlaat. Goede vluchtaanbiedingen naar Zuid-Europa, maar ook naar grote Europese steden, staan bovenaan de verlanglijst van vakantiegangers. Ook ondernemers uit de regio willen goede verbindingen met de metropolen.

In het kader van het project zijn ook toekomstscenario’s en aanbevelingen voor actie ontwikkeld, waarbij rekening is gehouden met duurzaamheid en technologische vooruitgang. De daling van het luchtverkeer is daarbij net zo goed denkbaar als het gebruik van drones voor personenvervoer.

Het project “Bereikbaarheid via lucht” wordt medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Verdere cofinanciers zijn de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten en het Wirtschaftsministerium van Nordrhein-Westfalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here