40 jaar Sprengel Museum Hannover

 • hannover-1
 • hannover-2
 • hannover-3
 • hannover-7

Event Category: Tentoonstellingen & Beurzen

 • Profile

  In 2017 werd het Sprengel Museum door de kunstcritici van AICA verkozen tot museum van het jaar dankzij de groeiende collectie en het consequente debat met hedendaagse kunst. Een mooi voorbeeld hiervan is de bejubelde tentoonstelling van de internationale fotografe Rineke Dijkstra. In de permanente collectie ligt de focus op specifieke kunstenaars en periodes waarvan de werken uitgebreid worden tentoongesteld. Zo vind je er verschillende kunstwerken van Paul Klee en Emil Nolde, maar ook van kunstenaarsgroepen als de Dresden “Brücke”. Door de collectie op die manier te structureren, krijgen bezoekers een beter inzicht in de variatie van de kunstvormen van elke kunstenaar en in de evolutie van zijn oeuvre.

  Dit jaar viert het Sprengel Museum in Hannover twee verjaardagen: 50 jaar geleden mocht het museum voor schone kunsten de donatie van de Sprengel-collectie in ontvangst nemen en 10 jaar later opende het museumgebouw. Inmiddels is het museum een van de belangrijkste musea met kunstwerken uit de 20e en 21e eeuw, met werken van o.a. Pablo Picasso, Fernand Léger en Blauer Reiter. De officiële 40e verjaardag van het Sprengel Museum vindt plaats op zondag 25 augustus, maar ook op andere momenten door het jaar heen zijn er tal van bijzondere  exposities.
  Sprengel Museum Hannover – 40 Jahr

  Die Sammlung des Sprengel Museum Hannover wird in einem Rundgang durch die Kunstgeschichte der Moderne von den Anfängen um 1900 bis in die unmittelbare Gegenwart präsentiert.
  Die Werke der Klassischen Moderne von Pablo Picasso, Fernand Léger bis Blauer Reiter und Brücke sowie Surrealismus und Neue Sachlichkeit sind in den Räumen des Erweiterungsbaus zu sehen.

  Die Kunst nach 1945 schlägt einen Bogen vom Informel der Nachkriegskunst bis in die Gegenwart. U. a. mit Arbeiten von Daniel Spoerri, Richard Deacon und Malerei von Francis Bacon, Marlene Dumas und Gerhard Richter.

   

   

 • Map

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.