Britse geluiden over Brexit

Britse geluiden over Brexit

Maandag 27 mei 2019, vanaf 18.00 uur

Hotel Residenz
Kaiser-Wilhelm-Straße 32
46395 Bocholt

Het Internationaal Netwerkbureau in Bocholt biedt u de unieke kans om – enkele dagen na de Europese verkiezingen – met Britse Brexitexperts van gedachten te wisselen over de huidige Brexitontwikkelingen. De Britse consul-generaal Rafe Courage en de gedeputeerde voor de Provincie Gelderland dr. Michiel Scheffer laten hun licht schijnen over de huidige Brexitontwikkelingen. Meer lezen:

Ondanks de overweldigende gebeurtenissen rondom de Brexit-onderhandelingen, blijft het onzeker hoe precies en of de exit zal plaatsvinden. Dit verergert de toch al grote economische planningonzekerheid bij Duitse en Nederlandse bedrijven. De Britse consul-generaal Rafe Courage spreekt vanuit het Britse perspectief op de Brexit en de gevolgen voor de Duits-Britse economische betrekkingen en zal dan beschikbaar zijn voor vragen en discussies.

Rafe Courage werd in juli 2017 benoemd tot Britse consul-generaal voor Noord-Rijnland-Westfalen, Hessen, Saarland en Rijnland-Palts. Hij en zijn team zijn gevestigd in Düsseldorf en promoten de Britse export naar Duitsland en Duitse investeringen in het VK. Ze dienen ook Britse burgers consulair.

Dr. Scheffer werd geboren in Manchester en is sinds april 2015 minister van Economische Zaken, Innovatie en Europa in de provincie Gelderland. Voordat hij bij de provinciale overheid kwam, was hij van maart 2011 tot april 2015 lid van de staten en fractievoorzitters van de D66 in Gelderland. Hij en zijn gezin woonden en werkten meerdere jaren in het Verenigd Koninkrijk.

Programma:
Vanaf 18.00 uur: Aankomst in Hotel Residenz
18.20 uur: Welkom
Ludger Dieckhues, Managing Director Economic Development, Bert Kuster, Alder Community Oude Ijsselstreek en Martin Veldhuizen, Alder Municipality Aalten
18.30 uur Duitsland en Groot-Brittannië in Europa
Rafe Courage, Britse consul-generaal voor Noord-Rijnland-Westfalen, Hessen, Saarland en Rijnland-Palts
19.00 uur Wat na de Brexit
Dr. Michiel Scheffer, Gedeputeerde van de Nederlandse provincie Gelderland
19.30 uur discussie
Moderatie: projectleider Alexandra Arens, Myriam Bergervoet of projectmanager Wendelin Knuf
19.45 uur netwerken
Ca 21.00 uur einde.

Bent u geïnteresseerd in deze kosteloze bijeenkomst en wilt u ondernemers uit Nederland en Duitsland ontmoeten, luisteren naar interessante lezingen en deelnemen aan de afsluitende discussie? Meer info: https://internationales-netzwerkbuero.de