Gekust door Knust – 35 jaar stencildruk kunst!

 • helma-voskuylen-gestencilde-impressie-van-extrapool-1995helma-voskuylen-gestencilde-impressie-van-extrapool-1995
 • knust-nijmegen-johann-kauth-cactus-inside-frog-kunstenaarsboek-2011-john-kraftknust-nijmegen-johann-kauth-cactus-inside-frog-kunstenaarsboek-2011-john-kraft
 • knust-leden-irun-scheifes-doro-krol-vomit-de-brabander-simone-van-den-broek-in-hal-westland-1987-theo-van-zwamknust-leden-irun-scheifes-doro-krol-vomit-de-brabander-simone-van-den-broek-in-hal-westland-1987-theo-van-zwam

Event Categorie: Tentoonstellingen & Beurzen

 • Profiel

  Voor liefhebbers van Knust – van oorsprong een Nijmeegs kunstenaarsinitiatief met wortels in de kraak- en punkbeweging van de jaren tachtig.

  Knust is internationaal bekend om zijn grafische felgekleurde stencildrukwerk. De Knustenaren staan wereldwijd bekend als meesters in de stencildruktechniek en risografie. Als een van de eerste legt het collectief zich in 1983 toe op deze druktechniek. Musea van over de hele wereld hebben inmiddels het werk van Knust aangekocht, waaronder het Victoria and Albert in Londen en het Museum of Modern Art in New York.

  • Geküsst beim Knust – 35 Jahre Schablonen Kunst – Auch die Mitglieder von Knust fandenInspiration in Nijmegen. Das Knust Kollektiv, also der Beginn der Hausbesetzerbewegung, ist heute weltberühmt für seinen farbenfrohen Schablonendruck. Museen weltweit haben Knuts Art gekauft, zb. Das Victoria & Albert Museum in London und das Museum of Modern Art in New York. Hier finden sie alles über Risographie und Verse.
 • Kaart

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.