HOPPED-UP! – authentiek imago van de Rock ‘ n ‘ Roll Lifestyle 

 • Hopped-beeldHopped-beeld

Event Categorie: Evenementen and Muziek

 • Profiel

   

  In 2009 verscheen ‘Hopped-Up’, een fotoboek van de Berlijnse fotograaf David Biene, waarin hij met klassieke zwart-wit foto’s de geest van de Amerikaanse jaren ’40 en ’50 in Europa wist te vangen. Het boek was binnen drieënhalve maand uitverkocht. De bijbehorende expositie was reeds in Londen, Berlijn, Düsseldorf en München te zien, en komt nu naar het rock’n’popmuseum in Gronau.

  Top-chops en flatheads, met olie besmeurd gereedschap langs de kant van de weg en over het gehele lichaam vol getatoeëerde, met pommade gestylede Rockabilly’s op wilde race en dansweekends – dat klinkt als Amerika. De levensstijl, die in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw zijn hoogtepunt beleefde, heeft ook vandaag in Europa nog heel veel bevlogen aanhangers..

  Het fotoboek „Hopped Up“ focust zich op deze scene. De fotograaf David Biene reisde vijf jaar door Europa, van Spanje naar Noorwegen, om een eerbetoon te brengen aan deze wereld, die – op ouderwetse film en niet geretoucheerd – authentiek en eerlijk aanvoelt; als een hommage van de kunst aan het echte leven, zonder met een vinger te wijzen, maar met veel plezier en passie. Bij het in 2009 uitgebrachte fotoboek hoort ook een expositie, die vanaf 19 mei in het rock’n’popmuseum te zien is. Verschillende audiofragmenten zoals bijvoorbeeld de opname van een echte straatrace en verschillende songs maken de expo helemaal af.

  De Fotograaf

  De in Münster geboren David Biene leeft al meer dan 20 jaar in Berlijn waar hij als freelancefotograaf werkt. Begonnen als autodidact, is Biene in 2003 afgestudeerd aan de Lette Verein in Berlijn. Hoewel hij in opdracht meestal digitaal fotografeert, werkt hij bij vrije projecten graag met analoge film. Biene interesseert zich voor het echte en onvervalste en raakt gefascineerd door authentieke mensen en situaties.

 • Kaart

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.